23 + 30/04/2019 Microbiologie + rondleiding Laboratorium Ecca

Elk levensmiddelenbedrijf moet voedselveiligheid hoog in het vaandel dragen. Naast fysische en chemische, is de microbiële contaminatie hierbij een belangrijke parameter.

Microbiologie is een ruim en moeilijk onderwerp. Daarom gaan we twee volle dagen dieper in op de verschillende soorten micro-organismen (zowel bederf als pathogeen), hun invloed op voeding en mens en de verschillende analysemethodes. We bekijken wat de wetgeving voorschrijft en welke hygiënemaatregelen en -processen je kan toepassen in de strijd met deze 'beestjes'.

We geven een overzicht van de eigenschappen en bronnen van deze voedselgebonden micro-organismen, we leggen uit welke verhittingsmethodes er bestaan en welke impact deze hebben en we staan stil bij verschillende conserveringsmethodes zoals MAP-verpakking of wijziging van intrinsieke factoren. Je leert laboresultaten correct interpreteren en wat je moet doen met niet-conform resultaten.

Tijdens de tweede opleidingsdag staat er een praktische rondleiding in het laboratorium microbiologie van Labo Ecca gepland, gevolgd door een vragenronde met gastspreker Bart Aesaert. Hierin kunt u uw vraagstukken en casussen uitgebreid aan bod laten komen.

 

Praktische informatie

Titel:   Microbiologie

Doelgroep: kwaliteitsmedewerkers en -verantwoordelijken in de voedingsindustrie

Docent: Joyce Buysse, Lead Consultant AMNorman

Gastspreker: ing. Bart Aesaert, Laboratorium Ecca - Biotox

Datum: 23 en 30 april 2019, 9h - 17h

Plaats: Kantoren AMNorman, Kortrijksesteenweg 1121 2de verdieping, 9051 Sint Denijs Westrem

             Laboratorium Ecca, Ambachtsweg 3, 9820 Merelbeke

Kostprijs: 940€ excl. BTW

KMO Subsidie: Deze opleiding is erkend voor betaling met de KMO portefeuille. Zo kunt u tot 30% of 40% subsidie ontvangen (afhankelijk van de grootte van uw onderneming) op de kostprijs van deze opleiding (uitgezonderd BTW).

 

Wat mag u verwachten

Inbegrepen in de infosessie zijn het opleidingsmateriaal, opleidingscertificaat, een broodjeslunch en versnaperingen.

​Geen vooropleiding vereist. 

 

Type: 
Cyclus
Datum: 
dinsdag 23 april 2019 to dinsdag 30 april 2019
KMO-portefeuille: 
Ja
Prijs: 
€ 940.00