HACCP in een kinderdagverblijf

Kinderen zijn een kwetsbare groep in onze samenleving, de normen naar hygiëne in de kinderopvang dienen bijzonder strikt te worden nageleefd.
Door preventief de juiste hygiënemaatregelen op te volgen, kan besmetting bij de bereiding van maaltijden en specifieke babyvoeding worden tegengegaan. Tijdens deze opleiding wordt er aandacht besteed aan het veilig bereiden of verhandelen van voeding. Ook het schoonmaken en ontsmetten in de kinderopvang komen aan bod.
De cursist is zich na de opleiding beter bewust van de gevaren gekoppeld aan de bereiding van voeding. Alle mogelijke preventieve maatregelen worden genomen om een besmetting te voorkomen. Proactief kan men verbeteringen doorvoeren en is men tegelijkertijd goed voorbereid op een inspectie door het FAVV.

 PROGRAMMA

  • Veilig bereiden en verhandelen van voeding
  • HACCP & autocontrole
  • Eisen door het FAVV
  • Uitgroei van bacteriën
  • Gekoelde opslag
  • Bereiding en bediening van maaltijden
  • Allergenen
  • Veilig bereiden van flesvoeding & fruitpap
  • Afwas & afval
  • Reinigen en desinfecteren
  • Ongediertebestrijding
  • Meldingsplicht
  • Traceerbaarheid

 

VOOR WIE
Keukenpersoneel, verantwoordelijke kinderdagverblijf

WAAR 
Kantoren AMNorman, Kortrijksesteenweg 1121, 2de verdieping, 9051 Sint-Denijs-Westrem

WANNEER
TBC

PRIJS 
129 euro, exclusief BTW

 

KMO SUBSIDIE
Deze opleiding is erkend voor betaling met de KMO portefeuille. Zo kunt u tot 30% of 40% subsidie ontvangen (afhankelijk van de grootte van uw onderneming) op de kostprijs van deze opleiding (uitgezonderd BTW). Meer informatie omtrent het subsidiëren van deze opleiding via KMO portefeuille: www.kmoportefeuille.be

 

WAT MAG U VERWACHTEN
Inbegrepen in de infosessie is opleidingsmateriaal en opleidingscertificaat.

KMO-portefeuille: 
Ja
Prijs: 
€ 129.00